Bijscholing Mind the brain: oefentherapie voor chronische musculoskeletale pijn

Oefentherapie op maat voor cliënten met chronische whiplash, chronische lage rugpijn, artrose, fibromyalgie, etc.

Permanente vorming voor kinesitherapeuten, fysiotherapeuten, revalidatieartsen en psychologen

Datum: Donderdag 24 mei 2012; 14u tot 18u
Locatie: Vrije Universiteit Brussel campus Oefenplein, gebouw L, 2de verdieping, lokaal L217 
Prijs: 55 euro, syllabus, drank en aanlevering van elektronische documenten (patiëntenbrochures, vragenlijsten en lectuur) inbegrepen. Collegae en alumni VUB 45 euro. Studenten 25 euro. 
Aantal plaatsen beperkt. 
Inschrijving door opgave naam & adres aan margot.de.kooning@vub.ac.be met vermelding inschrijving ‘bijscholing Mind the Brain’. De factuur wordt u ter betaling toegestuurd. Uw inschrijving is pas definitief bij betaling. Na ontvangst van de betaling krijgt u via mail een barcode die toegang verleent tot de campus.

INHOUD
De moderne pijnwetenschappen hebben ons veel geleerd over chronische pijn, maar hoe moet een therapeut daarmee aan de slag? Oefentherapie is vaak aangewezen om patiënten met chronische pijn vooruit te helpen, maar hoe moet die oefentherapie op maat van de chronische pijnpatiënt worden afgesteld? En kan iedere chronische pijnpatiënt meteen met oefentherapie starten, of moeten we eerst de patiënt ‘klaarstomen’ voor oefentherapie? Op deze vragen krijgt u tijdens deze praktijkgerichte bijscholing een antwoord, zodat u de dag na de bijscholing meteen met nieuwe handvaten aan de slag kan met uw chronische pijnpatiënten.

PROGRAMMA
13u30 Ontvangst 14u00 Rationale & creëren van de voorwaarden voor oefentherapie op maat voor patiënten met chronische musculoskeletale pijn 15u30 Pauze met koffie, thee en gebak
16u00 Praktijk oefentherapie op maat voor patiënten met chronische musculoskeletale pijn 18u00 Einde

DOCENTEN
Prof. Dr. Jo Nijs, Dra. Kelly Ickmans, Dra. Liesbeth Daenen 
Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Antwerpen, UZ Brussel, UZA & Artesis Hogeschool Antwerpen

LEERDOELEN
- Creëren van de voorwaarden voor effectieve oefentherapie bij individuele patiënten met chronische pijn van het bewegingsapparaat. 
- Leren toepassen van oefentherapie op maat voor patiënten met chronische musculoskeletale pijn.
- Leren om behandelconcepten zoals graded activity & graded exercise therapy toe te passen bij patiënten met chronische musculoskeletale pijn.

www.chropiver.be