PSYCHOSOMATIEK. EEN REVIVAL NOODZAKELIJK!

De huidige hulpverlening lijkt teveel richtlijnhulpverlening geworden en vraagt door complexiteit van klachten om een revival van de psychosomatische hulpverlening. Op dit symposium wordt door gerenommeerde sprekers, uit de wetenschappelijke frontlinie van de psycho-somatische (para)medische zorg en GGZ, de noodzaak van een revival van een Psychosomatische benadering in de hulpverlening onderbouwd.

Symposium, dinsdag 26 november 2019 in Breda.

Hotel Keyser Breda
Keizerstraat 5, 4811HL Breda. 
Dit is gelegen midden in het bruisende hart van Breda, op loopafstand van het NS-station
€75 voor leden van de Society en Balint Nederland. €35 voor student- en gepensioneerde leden.
€125 voor niet-leden.
Voor fysio- en oefentherapeuten, POH-GGZ wordt voor 4 uur aangevraagd. Ook voor artsen in Nederland (via ABAN). Certificaat voor eigen aanvraag accreditering wordt op aanvraag verstrekt.

AANMELDEN, FLYER in PDF

Bert Kallen, dagvoorzitter.

Met medewerking van:
em. prof. dr. Stijn Jannes, psychiater. Voorzitter SPM: Hoe zo revival? Een inleiding.
dr. Harm Krugers, hoofddocent Universiteit van Amsterdam (UvA), bestuurslid Stichting voor Interdisciplinair Gedragsweten- schappelijk Onderzoek (SIGO): Actueel hersenonderzoek en de betekenis voor de Psychosomatische hulpverlening. Over plasticiteit, aanpassingsvermogen en operationalisaties richting interventies.
dr. Tim Olde Hartman, senior onderzoeker op de Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC, huisarts in de academische huisartspraktijk Oosterhout (Nijmegen): Over vooroordelen van dokters bij SOLK en de gevolgen daarvan voor patiënten. Een betoog en evidence voor belang van ‘zachte’ elementen in het consult, met ‘harde’ positieve uitkomsten.
prof. dr. Floortje Scheepers, hoogleraar Innovatie in de GGZ en hoofd afdeling Psychiatrie UMC Utrecht.: Complexiteit vangen door middel van Blended Psychiatry. Co-creatie van data, professionele kennis en ervaring/beleving van de patiënt.
dr. Mia Scheffers, associate lector en senior onderzoeker lectoraat ‘Bewegen, gezondheid en welzijn’ Hogeschool Windesheim Zwolle, bewegingswetenschapper en lichaams- en bewegingsgericht psychotherapeut.: Lichaamsbeleving in de GGZ. Een belangrijke ingang bij -lichaamgerichte- psychotherapie 


Het programma.